dimarts, 14 de maig del 2019

El divendres 3 de maig, el Pou de la Gallina i la Casa Francesa vam anar d’excursió a la Casa de la Culla. 
Allà vam fer 2 activitats molt divertides. La primera activitat va ser classificar diferents objectes de plàstic, fusta, vidre i metall i, per diferenciar el metall del ferro ens van deixar un imant. Després d’esmorzar vam tornar a la sala per fer 4 experiments amb la fusta, el vidre, el plàstic i el metall.
El primer experiment vam veure que l’únic material que sura és la fusta. El segon experiment  vam veure que el metall reacciona amb un àcid, feia espuma perquè es desfeia una mica i no reaccionava amb la fusta, el vidre o el plàstic. El tercer experiment vam muntar un circuit elèctric amb una pila, uns cables amb pinces i una bombeta. Així vam veure que l’electricitat passava a través del metall i no pels altres 3 materials. El quart experiment vam comprovar que el metall s’escalfa amb aigua calenta i que la fusta, el plàstic  i el vidre no són conductors de  l’escalfor.
El que més ens va agradar va ser quan la monitora va posar foc a una barreta de magnesi i aquesta es va encendre com les  bengales ja que estan fetes del mateix mineral.  També ens van explicar que alguns esportistes es posen magnesi a les mans per no relliscar quan donen voltes a les anelles o a les barres.
En aquesta sortida vam aprendre moltes coses i el més divertit va ser que vam poder fer diferents experiments.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada